"Bilo je zanimljivo"
594

Sestre Bošković obilježile meč BiH i Srbije: Tata je rekao da izađem s terena kada je izblokiram

K. H.
Susret odbojkaških selekcija Srbije i BiH u 1. kolu Evropskog prvenstva obilježio je duel sestara Tijane i Dajane Bošković, a nakon susreta obje su govorile za medije i istakle svoje viđenje meča, a govorile su i osjećanjima na terenu s obzirom na to da su igrale jedna protiv druge.
Današnji susret je bio prvi duel sestara iz Bileće na reprezentativnom nivou, a ranije su se sastale u Turskoj.

"Mi smo na terenu isključivo protivnice, ali mi je drago što je reprezentacija BiH u našoj grupi i što sam imala priliku da se sastanem sa sestrom", rekla je Tijana.

U jednom trenutku meča Dajana je izblokirala mlađu sestru, a kaže da joj je to više bilo smiješno nego "vau".

"Mislila sam da utakmica neće biti toliko emotivna, ali kad smo izašle na teren i kad je sve počelo, emocije su mi bile baš pomješane. Nekako mi je bilo mnogo emotivnije nego kada smo u Turskoj igrale jedna protiv druge", otkrila je Dajana i dodala:

"Nemoguće je da se ne razmijeni koja riječ, ipak smo mi sestre. Šta znam? Kad sam je izblokirala više je bilo smiješno, nego kao 'vau'. Zašto? Zato što smo se šalile sa tatom. On je rekao da, kad je budem jednom izblokirala, mogu izaći s terena i završiti utakmicu. Zbog toga smo se smijale. Bilo je, sve u svemu, veoma zanimljivo."

Tijana je, s druge strane, imala drugačije viđenje situacije i na pitanje o bloku uz osmijeh je odgovorila kako se ne sjeća.

Dajana je nakon toga otkrila ambicije našeg tima na prvom Evropskom prvenstvu za naš tim rekavši kako svoju šansu trebamo tražiti protiv Azerbejdžana, Francuske i Belgije, dok je Rusija, kao i Srbija, jedan od najboljih timova u Evropi.