sport
606

Šest medalja za bh. karatiste na EP u Cirihu

Klix.ba
Ena Gljiva
Ena Gljiva
Na 42. Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje se ove godine održava u švicarskom Cirihu, karatisti Bosne i Hercegovine su ostvarili zapažen uspjeh.

Već u petak, prvog dana takmičenja, naši karatisti su osvojili dvije medalje. Faruk Sijerčić je osvojio drugo mjesto u kategoriji do 52 kilograma a Hamza Čajić je ostvario fenomenalan rezultat te bio prvi u kategoriji preko 70 kilograma.

Drugog dana evropskog prvenstva na rasporedu su bila takmičenja u juniorskim kategorijama. Delfina Tadić se okitila bronzanim odličjem u kategorji juniorki do 59 kilograma, a Ajla Mahmutović je u finalu izgubila od predstavnice Francuske te se na kraju morala zadovoljiti veoma dobrim drugim mjestom.

Danas su nastupali mlađi seniori do 21 godine, a naša reprezentacija nije imala predstavnike u finalnim mečevima.

Ipak osvojili smo dva treća mjesta. To su ostvarili Ena Gljiva u kategoriji preko 68 kilograma te Anes Čongo u kategoriji do 75 kilograma.

Karate Savez Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Samirom Ćatovićem je veoma zadovoljan ovim nastupom mladih karatista koji je jedan od najboljih od osnivanja saveza.