Izbor najboljih sportista BiH
0

Sergej Barbarez izabran za predsjednika žirija

FENA
Sergej Barbarez
Sergej Barbarez
Konstituirajuća sjednica žirija 9. tradicionalnog Izbora najboljih sportista BiH u 2009. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, a pod pokroviteljstvom Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, održana je danas u Sarajevu.

Sjednicom je predsjedavao Sergej Barbarez, proslavljeni bivši fudbalski "A" reprezentativac BiH i predsjednik ovogodišnjeg žirija kojeg sačinjavaju brojni sportisti i sportski radnici, te predstavnici najuticajnijih bh. medija.

Dogovoreno je da se naredna sjednica žirija održi u Mostaru, 11. novembra, kada će biti usvajane šire lista nominovanih u svih 12 konkurencija.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam izabran za predsjednika žirija, a posebno zbog činjenice da sam dobio tu čast među toliko bivših vrhunskih sportista koliko ih ima naša zemlja. Nisam se nimalo dvoumio da prihvatim tu ulogu. Glavni zadatak proslavljenih sportista je da pomažu sport u našoj zemlji i ujedno ga promovišu na najbolji mogući način“, rekao je Sergej Barbarez.

"Garantujem da će se najbolji birati samo na osnovu rezultata napravljenih na velikim takmičenjima. Neće biti nikakvih povlastica, posebno velikih i popularnih sportova u odnosu na takozvane 'male'," naglasio je Barbarez.

Svečano proglašenje najbolji sportista BiH u 2009. godine održaće se 16. decembra, uz direktan prenos na BHT1.