sport
56

Serbian Battle Championship: Vitežanin Roberto Soldić večeras protiv Vase Bakočevića

Klix.ba
Roberto Soldić
Roberto Soldić
U Somboru večeras će se održati 8. po redu Serbian Battle Championship, a u glavnoj borbi večeri snage će odmjeriti Vitežanin Roberto Soldić poznat i po nadimku Vitez i Vaso “Psychopath” Bakočević iz Crne Gore.

Zanimanje za ovaj vrhunski događaj rezultiralo je rasprodanom somborskom dvoranom “Mostonga”, a vrhunski Fight Card garant je odlične večeri koju će prirediti vrhunski MMA borci iz cijele Evrope. Zanimljivo je da je Soldić prihvatio borbu za koju je saznao samo dva dana prije meča.

"Borim se protiv Vase Bakočevića iz Crne Gore, jednog od boljih crnogorskih MMA boraca. Vaso će biti doista ozbiljan i težak protivnik, ali najavljujem 'rat' i veliku pobjedu", rekao je Roberto.

Roberto Soldić je slavio u pet mečeva, a u posljednjem je uvjerljivo pobijedio veliku MMA nadu Sašu Drobca. Mladi MMA borac iz Viteza, uspješno gradi svoju MMA karijeru u Njemačkoj. Naime, ovaj dvadesetogodišnjak nakon što je bez ikakvog stručnog nadzora nekog trenera tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio dosta iskusnijeg borca skrenuo je pažnju Ivana Dijakovića, jednog od najuglednijih ljudi u MMA, vlasnika University of Fighting kluba iz Dusseldorfa, te selektora njemačke reprezentacije u MMA, koji ga je priključio svom timu.