Sepp Blatter odbija zahtjev sponzora za njegovom ostavkom

Klix.ba
3.10.2015. u 11:49
6
16
Sepp Blatter odbija zahtjev sponzora za njegovom ostavkom
6
Sepp Blatter odbija zahtjev sponzora za njegovom ostavkom Foto: EPA
Aktuelni predsjednik FIFA-e Sepp Blatter ne želi stupiti s te funkcije iako to od njega zahtijevaju glavni sponzori Svjetske fudbalske organizacije, Coca-Cola, Visa i Anheuser-Busch.
"Smatramo da bi gospodin Blatter trebao odstupiti zbog dobrobiti same igre. Vjerujemo da bi njegovo daljnje prisustvo predstavljalo veliku prepreku u reformskom procesu unutar FIFA-e", izjavili su iz Anheuser-Buscha. Slična obrazloženja dale su i druge dvije kompanije.

Pritisci za njegovom ostavkom intenzivirali su se nakon što je 14 FIFA-inih zvaničnika u Cirihu privedeno na ispitivanje zbog navodne korupcije i drugih finansijskih malverzacija. Sam Blatter nije bio priveden, niti je javnosti poznati da li je i on pod istragom, što mu je omogućilo da ostane na funkciji do narednih izbora za predsjednika krovne svjetske fudbalske organizacije.

Ured švicarskog državnog tužitelja objavio je informaciju da su Coca-Cola, Visa i Anheuser-Busch pokrenule pravni postupak protiv Blattera, mada nijedna od pomenutih kompanija nije zvanično potvrdila.

Unatoč svemu, Blatter smatra da i dalje treba ostati na čelu FIFA-e.

"Gospodin Blatter se ne slaže sa stavovima sponzora, te smatra kako njegovo odstupanje s dužnosti ne bi bilo u najboljem interesu FIFA-e niti reformi kroz koje organizacija prolazi. Iz tih razloga gospodin Blatter neće dati ostavku", saopćili su iz advokatske kancelarije predsjednika FIFA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: