sport
0

FOTO / Senad Hadžić novi prvak Evrope u WGL-MMA

Klix.ba
Na bokserskoj gali "Battle of the gladiators" koja je održana u subotu, 11. maja, u njemačkom gradu Karlsruhe, Bosanac Senad Hadžić osvojio je pojas prvaka Evrope u super teškoj katogoriji u WGL-MMA.

U jednoj od glavnih borbi večeri Hadžić je na spektakularan način, klasičnim nokautom u drugoj rundi, pobijedio Mađara Enyedija Dompera. Već od prvog zvuka gonga na ringu u Ufgauhalleuvodio se pravi rat između Hadžića i Dompera, a više od 2.000 posjetilaca je borbu pratilo na nogama.

Korpulentni Mađar, težak više od 140 kilograma, pokušavao je Hadžića oboriti na pod, na kojem je specijalista u borbi, a Hadžić je uzvraćao žestokim udarcima u glavu i noge protivnika. Žestoka borba nastavljena je i u drugoj rundi. Nakon što je odbio napad Dompera, Hadžić je prešao u kontranapad.

Pred kraj druge runde Hadžić je Domperu zadao klasičan, brutalan, rijetko viđen nokaut. Nastalo je opšte oduševljenje Bosanaca i Hercegovaca i dvoranom je odjekivalo "Bosna, Bosna", a Mađara koji je očito potcijenio našeg nokautera, sa ringa su iznijeli na nosilima.

Interesantno je da je sam Hadžić saznao da će se boriti za titulu šampiona Evrope u WGL-MMA tek prije desetak dana. Naime, borbu sa Domperom trebao je raditi Nijemac Chris Mahle. Nakon što je otkazao organizatori su pozvali Hadžića koji je pristao na izazov i to na najbolji način iskoristio.

"Znao sam da je Mađar Domper dobar borac i nezgodan protivnik ali sam prihvatio borbu. Marljivo radim, potpuno sam spreman, vjerujem u sebe i ne zanimaju me imena protivnika. Sretan sam zbog pojasa šampiona Evrope i nadam se da ću uskoro imati priliku napasti i svjetsku titulu", kazao je Hadžić.

Senad Hadžić je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih kikboksera iz Bosne i Hercegovine u Njemačkoj. U svojoj bogatoj karijeri osvajao je titule internacionalnog prvaka Njemačke (2004. – WAKO), na Svjetskom prvenstvu u WKA verziji koje je održano u švicarskom Bazelu 2004. godine, nastupajući za BiH bio je amaterski vicešampion svijeta, profesionalni šampion Njemačke 2005. godine, pobjednik "Germany Golden Trophy" turnira K1 u Štutgartu i turnira u Fuldi 2006. godine, ISKA profesionalni prvak svijeta u kikboksu decembra 2006. godine i pobjednik internacionalnog turnira po K1 pravilima u Krakovu 2007. godine.

Nakon petogodišnje pauze i boravka u Bosni i Hercegovini, Hadžić se prije dvije godine ponovo vratio u Njemačku – i u ring. Živi u Minhenu, član je kampa "Fighting-Gym Asmir Burgić" u Kelnu, trenira u Kelnu i Minhenu, a nedavno je u Minhenu sa Alexanderom Petkovićem, poznatim bokserom, šampionom svijeta u GBU asocijaciji otvorio školu borilačkih vještina.