Hermafrodit?
0

Semenya željela odbiti medalju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Mlada 18-godišnja južnoafrička atletičarka Caster Semenya, pobjednica utrke na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, i dalje je priča dana.

Novi momenti u slučaju je li ona - ona, ili je možda on, iscurili su u javnost, pa se saznalo da Semenya gotovo bojkotirala ceremoniju podjele medalja zbog uvrijeđenosti što se sumnja u njen spol.

  • Rekla je da ne želi izaći na podij, a ja sam joj rekao da to mora učiniti. Nije htjela uzeti medalju i rekla mi je: Nito nikada nije rekao da nisam djevojka, a sada ovdje odjednom nisam. Nisam momak. Zašto ste me doveli ovdje? Trebali ste me ostaviti u mome selu kod kuće - prenio je predsjednik Južnoafričkog atletskog saveza Leonard Chuene. Jednako ljuti i razočarani poput svoje kćeri bili su njeni roditelji.

  • Slažemo se s njom, trebala je odbiti medalju i nećemo dopustiti da na njoj provode testove koji je omalovažavaju - kazao je otac Jacob.

  • Tako sam ponosna na svoju kćer, a nito je neće pregledavati sve dok sam ja živa. Ona je djevojka, znam, ja sam je rodila - nadovezala se majka Dorcu.

Inače, njemački Bild piše, pozivajući se na švicarski Blick, da je Semenya zapravo - hermafrodit.

Izjavio je to bivši trener želeći ostati anoniman:

  • Južnoafrička Republika napravila je testove u martu. Rezultati su jasni - nije smjela nastupiti u konkurenciji atletičarki.