sport
0

Selektori traže "ubrzanje" prvenstva

Klix.ba
Reprezentativna pauza od dva mjeseca nije donijela puno opuštanja u selekciji BiH.

Dok igrači širom Evrope zabijaju golove (Baljić, Bolić, Hibić...), vodstvo razmišlja kako da se što bolje obave pripreme pred naredne i možda ključne utakmice A i mladog tima protiv Rumunije početkom mjeseca juna.

U tom smislu, selektori Blaž Slišković i Ibro Zukanović odlučili su da zatraže da Premijer liga završi ranije, i to tako što bi se jednom više nego što je predviđeno igralo u terminu srijeda-subota.

Na taj način, sezona u BiH završila bi finalnom utakmicom Kupa BiH 28. maja, umjesto 31. maja, što bi Zukanoviću i Sliškoviću dalo tri dana više za pripreme. Odluku o ovom pitanju donijet će Takmičarska komisija NSBiH. Inače, Rumuni su odlučili da se susret A timova Rumunije i BiH ne igra u Bukureštu, već u Krajovi, gradu koji je ovdašnjim navijačima postao poznat po nastupu Željezničara u Kupu UEFA prije 18 godina, kada su "plavi" iz takmičenja izbacili Univerzitateu.

Krajova je poznata po fanatičnosti navijača, tako da bh. ekipu u ovom gradu, udaljenom 240 km od Bukurešta, očekuje najveći izazov u kvalifikacijama.

Izvor: Avaz.