Ponos BiH
22

Selektor reprezentacije u sjedećoj odbojci poručio: Imamo svijetlu budućnost i trajat ćemo

K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci nedavno je osvojila drugu srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu koje je održano u Mađarskoj nakon poraza od Rusije rezultatom 3:2 u finalu.

U Sarajevu je danas održana konferencija za medije na kojoj su govorili predsjednik Saveza sjedeće odbojke BiH Miralem Zubović i selektor Mirza Hrustemović.

Predsjednik je rekao da je srebrena medalja sama po sebi veliki uspjeh te da je naša selekcija najuspješnija u Evropi.

"Ostvarili smo veliki uspjeh na Evropskom prvenstvu. Nakon više od 24 godine, kada smo prvi put igrali na ovom takmičenju, osvojili smo devet zlatnih, dvije srebrene i jednu bronzanu medalju, što nas čini najuspješnijom reprezentacijom u čitavoj Evropi. Samim tim, jasno je zbog čega je i ovaj uspjeh sam po sebi veliki", kazao je Miralem Zubović, predsjednik Saveza sjedeće odbojke.

Selektor Hrustemović rekao je da našu selekciju očekuje svijetla budućnost.

"Danas imamo tri lige, a bez obzira na to što su lige iz susjednih zemalja finansijski jače, slobodno mogu reći da niko nema takvu organizaciju pa ni kvalitet. Imamo veliku bazu kvalitetnih igrača, postali smo prepoznatljiv brend u Evropi i svijetu. Siguran sam da mnoge zemlje žele igrati protiv nas, a još sam sigurniji da našu reprezentaciju očekuje svijetla budućnost koja će trajati", kazao je selektor Hrustemović.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Selektor je nakon toga rekao da smo protiv Rusije u grupnoj fazi odigrali jednu od najboljih utakmica u posljednjih deset godina, ali da je u finalu bilo drugačije.

"Deset godina nismo odigrali kao protiv Rusije u grupi, ali u finalu je bilo drugačije. Kontrolisali smo utakmicu, imali vodstvo od 2:1, ali nažalost, desilo se to što se desilo. Što se tiče pojedinačnih nagrada, bez kojih smo na ovom prvenstvu ostali, vjerujem da je to slučajno jer nam se to jednom desilo i kada smo bili prvi. Željeli smo zlato, došli smo do samog kraja, ali na kraju nismo uspjeli. Svejedno, ostvarili smo odličan rezultat", kazao je Hrustemović.