Spremni za Euro
1

Selektor futsal reprezentacije BiH: Igrači su u neizvjesnosti i korona unosi nemir

K. H.
Ivo Krezo
Ivo Krezo
Današnjim treningom na Ilidži završen je prvi dio priprema futsal reprezentativaca Bosne i Hercegovine za Evropsko prvenstvo.

Igrači će imati slobodan vikend, a u ponedjeljak će se ponovo okupiti na Ilidži i dan poslije putuju u Nizozemsku. Selektor Ivo Krezo i njegovi saradnici su zadovoljni radom reprezentativaca u proteklom periodu.

"Odradili smo ovo što smo planirali. Odradili smo osam treninga i zadovoljan sam. Igrači su stvarno pristupili maksimalno, a bilo je i određenih problema, pošto nam se nije mogao odazvati Srđan Ivanković, jer je konstantno imao temperaturu. Također, Kristijan Panić nije bio tu dva dana zbog korone, a Nermin Kahvedžić je zadobio povredu koljena. Na sreću, bit će tu opet od ponedjeljka", istakao je selektor Krezo i dodao:

"Naravno da smo spremni. Na kraju krajeva, najbolje će utakmice pokazati koliko smo spremni. Najveći je problem što se puno priča o koroni, sad ćemo puno putovati, bit ćemo testirani i može se desiti da i bez simptoma igrači budu pozitivni. Svi igrači su u neizvjesnosti i unosi se nemir", dodao je Krezo.

Potom je govorio o očekivanjima od Evropskog prvenstva na kojem naša reprezentacija igra u grupi sa Španijom, Gruzijom i Azerbejdžanom.

"Španija je sigurno prvi favorit, a mi ćemo prilike tražiti protiv Gruzije i Azerbejdžana. Najvažnije je da igrači ostave srce i dušu na terenu i sigurno je da će to dobro ispasti", zaključio je Krezo.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će se 22. januara u Groningenu sastati sa Španijom, a 26. januara u istom gradu s Gruzijom. U trećem kolu 29. januara Bosna i Hercegovina će odigrati meč s Azerbejdžanom u Amsterdamu.