EP u sjedećoj odbojci
0

Selekcija BiH u pohodu na evropsko zlato

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sabahudin Delalić, Adnan Manko, Asim Medić, Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Beniz Kadrić, Ejub Mehmedović, Esad Durmišević, Hidajet Jusufović i Nizam Čančar momci su koji će u od danas (utorak) braniti boje reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Na Evropskom prvenstvu, koje će biti otvoreno u poljskom Elblagu, izabranike selektora Mirze Hrustemovića u prvoj utakmici očekuje Holandija (9:15 sati), a potom Srbija (16:15). U srijedu će podmlađena reprezentacija BiH snage odmjeriti sa domaćinom Poljskom (11 sati), te sa Rusijom (17:15).

Ovim mečevima završava se grupna faza takmičenja, a reprezentacije su podijeljene u dvije grupe. BiH je u grupi B, dok se u grupi A nalaze Njemačka, Mađarska, Hrvatska, Ukrajina, Grčka i Velika Britanija.

Predsjednik Saveza sjedeće odbojke BiH Miralem Zubović u ranijem razgovoru za naš portal rekao je kako za najveće konkurente smatra Rusiju, Njemačku i Srbiju, ali istakao kako vjeruje da se ovaj tim vraća u zemlju s medaljom.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj održava se od 19. do 27. septembra