Odlazak predsjednika
15

Seksistički skandal dobio epilog: Slomljeni Rubiales pred kamerama dao otkaz

N. K.
Luis Rubiales (Foto: Screenshot)
Luis Rubiales (Foto: Screenshot)
Predsjednik španskog nogometnog saveza Luis Rubiales (46) je u ekskluzivnom intervju Piersu Morganu objavio kako odlazi nakon skandala koji je izazvao ljubljenjem reprezentativke Jenni Hermoso nakon osvajanja Svjetskog prvenstva.
Seksistički skandal koji se dogodio prilikom ceremonije dodjele medalja i koji već odavno potresa špansku žensku nogometnu reprezentaciju nakon osvojene titule je tako konačno dobio epilog.

"Ne mogu nastaviti sa svojim poslom", rekao je Rubiales nakon što ga je 13 godina mlađa nogometašica tužila da ju je poljubio protiv njene volje.

Rubiales je ujedno objavio da je također dao ostavku i na funkciju potpredsjednika Izvršnog odbora Evropske nogometne federacije (UEFA).

Podsjetimo, prilikom ceremonije dodjele medalja Rubiales je u usta poljubio veznjakinju reprezentacije Hermoso protiv njene volje, a ona je kasnije tokom live streama na Instagramu rekla da joj se nije svidio njegov potez.

Međutim, predsjednik je za vrijeme slavlja u svlačionici zagrlio Hermoso i govorio joj da se idu vjenčati na Ibizu pa je sve ovo zasjenilo Svjetsko prvenstvo.

Rubiales se našao na udaru cijelog svijeta te mu je niz njegovih slavnih sunarodnjaka tražilo ostavku, a večeras je napokon odlučio da odustane i stavi svoj mandat na raspolaganje.