sport
50

Sejfo Šehović oborio još jedan rekord: Velika mi je čast takmičiti se pod bh. zastavom

Piše: Edin Isanović
Sarajlija Sejfo Šehović prošle je godine u Las Vegasu na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu osvojio dva zlata za BiH. Početkom decembra ove godine u Moskvi je na Svjetskom prvenstvu postao prvak u deadliftu gdje je oborio svjetski rekord u ovoj disciplini.

Na taj način nastavio je osvajati odličja pod zastavom BiH.

''Predstavljao sam BiH u Rusiji u powerliftingu, deadliftu i bendjoresu na Svjetskom prvenstvu gdje je bila i zastava BiH. Uspio sam osvojiti tri medalje i to u powerliftingu, pusfulu i deadliftu gdje sam oborio svjetski rekord podigavši 230 kilograma sa mojom težinom od 72 kilograma uz doping kontrolu. Rekord je za 15 kilograma veći od prethodnog", kazao je Šehović za Klix.ba.

Dodaje kako je sretan zbog velikog uspjeha jer je učestvovalo 4.500 takmičara.

"Nakon što sam postao prvak u SAD- a u Las Vegasu, uspio sam i u Moskvi dotaći vrh. Ovaj rezultat dobiva još više na važnosti jer je upravo u Rusiji ovaj sport najpopularniji. Velika mi je čast što sam donio zlato pod bh. zastavom i čast je predstavljati BiH. Osvojio sam prvo mjesto i oborio sam svjetski rekord. Čovjek mora biti zadovoljan", istakao je Šehović.

Šehović je dva puta postao balkanski prvak. Titule je osvajao u Sloveniji i Srbiji. Također, postao je i evropski prvak u Engleskoj i stekao pravo učešća na pomenutom Svjetskom prvenstvu u SAD-a. Nakon uspjeha u Moskvi predstoje mu pripreme za takmičenje GPC Svjetski Powerlifting kup u Sarajevu, koji je organizovao Fitness klub Shark i Klub 300.