Novi uspjeh
18

Sedam medalja za gimnastičarke Slobode na turniru u Beogradu

Klix.ba
Proteklog vikenda su gimnastičarke Kluba ritmičko-sportske gimnastike ''Sloboda'' iz Tuzle učestvovale na međunarodnom turniru ritmičke gimnastike u Beogradu pod nazovim 12. Friendship Tournament, na kojem su osvojile sedam medalja.

Na turniru je učestvovalo 180 gimnastičarki iz 11 zemalja, a to su Rumunija, Bugarska, Mađarska, Srbija, Italija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Austrija i Tunis. Tuzlanske gimnastičarke su osvojile sedam medalja, dvije zlatne, dvije srebrene i tri bronzane.

"Ovo je već treći vikend za redom (Rumunija, Italija) tokom kojeg su naše takmičarke ostvarile dobre rezultate i predstavile BiH u pravom svjetlu. Nadam se dobrom rezultatu i narednog vikenda, kada ćemo učestvovati na turniru Golden Cup 'Lokomotiv' u Sofiji u Bugarskoj. Još jednom čestitam svojim gimnastičarkama na rezultatima", rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

Medalje su osvojile Amila Bećirović (zlatna, bronzana), Elena Lončar (srebrena, bronzana), Nejla Muradbegović (zlatna, srebrena) i Irma Jukić (bronzana).