Šampioni BiH
0

SDI Spid ide po titulu Euro Cupa u Poljsku

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nakon osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine, odbojkaši SID Spid spremaju se za nove pobjede. Od 12. do 19. juna nastupit će na Euro Cupu, u poljskom gradu Elblagu.

Klub sjedeće odbojke SPID pobjedom protiv gradskog rivala OKI "Fantomi“ u utakmici odigranoj 8. juna 2011. godine osigurao naslov prvaka Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

Titula je osvojena čak dva kola prije oficijelnog završetka BH Telecom Premijer lige sa samo jednim izgubljenim setom.

Ovo je 12. titula koju je SPID kao najuspješniji sportski kolektiv u BiH, osvojio u spomenutom takmičenju, a koje se održava od 1994. godine. U prilogu dostavljamo spisak naših dosadašnjih uspjeha.

"Izrazito smo ponosni što se u našim redovima nalazi i zavidan broj mladih igrača koji su siguran znak da će klub sjedeće odbojke SPID, ali i sam sport živjeti još dugo", rekli su članovi SPID-a na današnjoj konferenciji za medije.

Ujedno su najavili i skori odlazak na Euro Cup koji će se održati u poljskom gradu Elblag od 12. do 19. juna 2011. godine.

"Bit će to izvrsna prilika za promociju najboljih ekipa kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz cijele Evrope", rekli su članovi SPID-a.

  Za titulu na ovom prestižnom takmičenju, borit će se osam timova. Naša ekipa se nalazi u grupi B zajedno sa ekipama Banja Luka, Rodnik i Warsaw. U grupi A se nalaze klubovi: Zagreb, Leverkusen, Elblag i Fantomi.