{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šarganović ispunio norme za sudjelovanje na Olimpijskim igrama

N
NINA
29.6.2004. u 23:43
0
0
Šarganović ispunio norme za sudjelovanje na Olimpijskim igrama
0
Šarganović ispunio norme za sudjelovanje na Olimpijskim igrama
Emir Šarganović je na Državnom prvenstvu BiH u spustu na brzim vodama, koje se ove godine održalo u Bosanskom Novom, na ušću Sane u Unu, ispunio sve kvalifikacijske norme za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Grčkoj.
"Iznenađen sam pozivom, a ujedno i sretan. Nastojat ću opravdati ukazano povjerenje", istaknuo je Emir Šarganović.

Sveukupni pobjednik ovogodišnjeg takmičenja, čiji je domaćin Kajakaški klub Ada iz Bosanskog Novog, je Kajakaški klub Una iz Bihaća, s osvojenih 96 bodova. Drugo mjesto osvojili su članovi kluba Vrbas iz Banje Luke sa 62 boda, treća je Mladost iz Zavidovića, a potom slijede Buk iz Goražda i domaćin Kajakaški klub Ada.


U kategoriji kajak za pionire pobijedio je Đorđe Dragošević (Vrbas), u kategoriji pionirki Vukica Vučković (Vrbas), u K-3 kategoriji kajakaški klub Una, dok je ekipni pobjednik Vrbas.

U kategoriji juniora najbolji je bio Almir Alijagić (Una), u K-3 klub Mladost, dok je ekipni pobjednik kajakaški klub Una.

U seniorskom dijelu takmičenja pobjednik je Igor Kuzmanović (Vrbas), u spustu C-1 Goran Pašalić (Vrbas), u kategoriji K-3 najbolji je bio klub Una, koji je i ekipni pobjednik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: