Učestvuju 64 golfera
15

Sarajevski turnir u golfu ProAm 29. i 30. septembra

Klix.ba
U Sarajevu će se na golf terenu VF-a 29. i 30. septembra održati tradicionalni sarajevski ProAm golf turnir, jedan od najboljih u regiji.

Ovaj sedmi po redu turnir će biti i rekordan po broju učesnika, što je i maksimalan broj igrača koje može primiti sarajevski golf teren. Učestvovat će 16 profesionalnih golf igrača i 48 amaterskih golfera, a uglavnom se radi o šampionima i rekorderima iz devet država.

U konkurenciji profesionalnih igrača nastupit će i jedini bh. profesionalac, učitelj mnogih golfera u Bosni i Hercegovini, Ssarajlija Dejan Šaran. Tu će biti i najbolji profesionalni igrači Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Nastupit će i amaterski šampioni Hrvatske, Crne Gore kao i naše zemlje.

ProAm turniri su veoma poznati u svijetu, jer su jedinstvena prilika da profesionalni igrači golfa i amaterski golferi izraju zajedno.

Najveći favorit za osvajanje turnira je slovenac Sebastijan Ajster, kojeg je Dejan Šaran trenirao dvije godine. On je petorostruki je pobjednik ovog turnira. Sebastijan je početkom ove godine nastupao za Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu profesionalnih igrača u Turskoj, tačnije u Beleku.

Jedan od kandidata za prvo mjesto je i turski profesionalni golfer Hakan Yamac, prošlogodišnji pobjednik sarajevskog turnira. Obojica drže rekord sarajevskog golf terena.

Učesnici se nadaju samo dobrom vremenu, a već su dobro upoznati sa gostoprimstvom građana Sarajeva.

Turnir počinje u petak 29. a završava u subotu 30. septembra.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje koji žele gledati najbolje golf igrače iz regije.