Pobijedili Saltminerse
149

Sarajevski Spartanci osvojili Razvojnu ligu američkog fudbala BiH

D. B.
Iako je vremenska prognoza prijetila kišom i grmljavinom, nedjeljno popodne na pomoćnom stadionu Olimpijskog kompleksa na Koševu se pretvorilo u prelijep dan za drugo finale Razvojne lige američkog fudbala BiH koje je pripalo sarajevskom timu, a time i titula državnog prvaka.

U finalu su sesreli sarajevski Spartansi i tuzlanski Saltminersi. Sarajevska ekipa je iskoristila svoj prvi napad uzevši vodstvo koje je uspjela održati do kraja utakmice. Iako su se ove sezone pretežno koristili trkačkom igrom, Spartansi su u ovoj utakmici napadali zrakom i uspješnim dodavanjima poveli sa dva touchdowna u prvom poluvremenu. Saltminersi se nisu predavali tokom cijele utakmice te su uspjeli postići poene do kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu vidjeli smo sličnu igru. Tuzla je imala dosta uspjeha u svom trkačkom napadu, ali su ih dva dodavanja koštala presječenih lopti koje su Spartansi iskoristili i postigli dva touchdowna. S druge strane Spartansi su imali dosta problema sa ispuštenim loptama, ali je igra dodavanjem davala odlične rezultate. Nakon nekoliko sjajnih poteza Tuzle pred kraj utakmice, konačan rezultat finala je bio 48:30 za ekipu iz Sarajeva.

Pored samog finala u kontaktnoj verziji, mladi tim Spartanaca je imao priliku pokazati i svoje vještine u beskontaktnoj verziji ovog sporta.