{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Sarajevski "Novi Grad" najbolji u Italiji

S
25.10.2010. u 13:41
0
0
Sarajevski "Novi Grad" najbolji u Italiji
0
Sarajevski "Novi Grad" najbolji u Italiji
Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su i ovog vikenda bili veoma uspješni. Naime, tim od pet takmičara, predvođeni trenerima Harisom Husićem i Belmirom Berberovićem, je u italijanskom gradu Alessandriji, na internacionalnom turniru mira "Alessandria Peace Tournament", osvojio titulu najbolje ekipe.
Naši takmičari su u ekipnom sistemu takmičenja, u prvom kolu savladali predstavnike Hrvatske sa 3:2, u drugom kolu takmičenja bili su bolji od tima iz Izraela 4:1 i na kraju savladali tima domaćina sa 4:1. U ukupnom skoru, naši takmičari su ostvarili 11 pobjeda i 4 izgubljene borbe, pobjedili sve ekipe i zasluženo slavili na prvom mjestu: Armin Gredić, do 74 kg (3 pobjede), Nejla Kaljanac, do 53 kg (3 pobjede), Belmin Memija, do 68 kg (2 pobjede), Alen Čukurija, do 58 kg (2 pobjede), Samir Selimović, do 63 (1 pobjeda).

Armin Gredić u akciji
Armin Gredić u akciji

"Već treću godinu zaredom naš tim je gost velelepnog italijanskog gradića Alessandria. Na turniru mira, koji se organizira već četvrtu godinu, učestvuju takmičari iz nekoliko zemalja različitih vjeroispovijesti. Takmičenje je organizirao tehnički direktor Alessandria Taekwondo Centra, Antonio Paoletti, a svojim prisustvom i obraćanjem manifestaciju su uveličali velikodostojnici sve tri konfesije i sam gradonačelnik Alessandrije", kazao je sekretar Taekwondo saveza Belmin Berberović. "Takmičenje se odvijalo u prijateljskom ozračju, ali i uz kvalitetnu borbu koju je krasilo fair play ponašanje. Svaku ekipu predstavljalo je po pet boraca među kojima je bila i jedna ženska predstavnica. Naša ekipa je ovom prilikom pokazala najkvalitetniji nastup i zasluženo osvojila naslov prvaka. Mada, prvenstveni cilj našeg boravka, bio je širenje prijateljstva i tolerancije među pripadnicima različitih naroda i vjera. Smatramo da su sport, posebno taekwondo, istinski veleposlanici mira. Naši predstavnici, zajedno sa kolegama iz ostalih dijelova svijeta i ovaj su put tokom takmičenja i druženja pokazali da sport nema granica".

Belmin Memija u akciji
Belmin Memija u akciji

U gradskoj vijećnici organiziran je prijem za sve učesnike takmičenja. Gradonačelnik Piercarlo Fabio je nakon izražavanja dobrodošlice i kratkog obraćanja svim predstavnicima uručio prigodne povelje, kao znak sjećanja za učestvovanje i boravak u lijepom talijanskom gradu koji broji 100 hiljada stanovnika. U ime prisutnih učesnika takmičenja predstavnike grada pozdravio je Miroslav Brežan, jedan od pionira taekwondoa u regionu, zahvaljujući se na gostoprimstvu i istaknuo da je ovakva manifestacija vrlo vrijedan napor međureligijske saradnje i mira među ljudima, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: