sport
0

Sarajevo u Orašju uspjelo izboriti polufinale Kupa BiH

NINA
Sarajevo je danas u Orašju uspjelo izboriti polufinale Kupa BiH u nogometu.

Nogometaši i rukovodstvo Orašja su ljuti na suca Roberta Zrilića jer je on u 60. minuti dosudio, u najmanju ruku, diskutabilan jedanaesterac za goste, koji je na kraju i riješio pitanje pobjednika susreta i putnika u polufinale.

Ekipa Orašja u prvom dijelu prikazala je odličnu igru, ali su nedostajali pogoci. Bila je to prava nogometna lekcija za goste s Koševa. Već u prvoj minuti Orašje je imalo priliku preko Damjanovića, a dvije minute kasnije uzvratio je Osmanhodžić “zagrijavši” dlanove golmana Kobaša.

U drugom dijelu domaći su prvi zaprijetili u 52. minuti kada je u prilici Lukačević, a minutu kasnije Osmanhodžić je slabo šutirao sa 20 metara. Dvije minute kasnije udarac je isprobao i Velimir Brašnić, ali se golman Sarajeva Muhamed Alaim istaknuo dobrom intervencijom. Uzvratio je Osmanhodžić u 59. minuti glavom sa 10 metara pored vrata.

U idućem napadu sudac Zrilić izmišlja jedanaesterac za goste jer prekršaja na Šariću nije bilo, ali je sudac bio neumoljiv. Precizan je bio Osmanhodžić za vodstvo gostiju. Nakon toga raspada se igra domaćina koji su imali prilike u 62. minuti preko L. Brašnića, u 67. Ćoškovića, te najbolju u 83. minuti kada je sam pred golom gostiju bio Đurić. Na kraju radost Sarajlija koji su ušli u polufinale, dok domaći mogu žaliti za brojnim propuštenim prilikama, posebno u prvom dijelu.