sport
56

Promo / Sarajevo Training Convention: Sportski naučno-praktični seminar u BiH ponovo u Sarajevu

Druga po redu međunarodna naučno – praktična konferencija o sportu, Sarajevo Training Convention, održat će se 17. marta ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nakon što je prošlogodišnja konferencija zabilježila nezapamćen rezultat, ugostivši preko stotinu fitness i kondicijskih trenera, sportskih trenera, fizioterapeuta, rekreativaca i drugih, Fitness & health studio Transform Sarajevo u saradnji sa prof. dr. Asimom Bradićem diže ljestvicu i bit će domaćin vrsnim regionalnim i svjetskim stručnjacima.

Predavači na ovogodišnjoj konferenciji bit će: Pero Kuterovac, Roni Kovačić, Asim Bradić, Tomislav Cvitanušić i Nina Stojadinović.

Pero Kuterovac je najuspješniji kondicijski trener u Hrvatskoj. Višestruki osvajač olimpijske medalje, kao najvećeg dostignuća u sportu, otkrit će prisutnima koje su tajne uspjeha do zlatne olimpijske medalje. Njegova tema je "Tri formule do zlata".

Roni Kovačić je renomirani hrvatski fitness trener. U Sarajevu će govoriti o ishrani rekreativaca i sportista. Tema "Personalni trening za svakoga" je sigurno aktuelno pitanje u polju fitnessa.

Asim Bradić je univerzitetski profesor. Nekada na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, danas na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao jedan od najznačajnijih naučnika u regiji kada je u pitanju kondicijska priprema predstavit će nam temu „PHM (Personal Health Model) - Inovacijski model dijagnostike i treninga u sportu, fitnessu i rehabilitaciji“.

Tomislav Cvitanušić je naš sugrađanin. Jedan od osnivača NGO “Marathon” i pokretača sarajevskog polumaratona, jednog od najmasovnijih događaja u regiji ovog tipa. Pričat će o motivaciji rekreativaca i sportista, a tema njegovog predavanja je "Koji je tvoj izgovor?".

Nina Stojadinović je direktorica "Fitnes Akademije", specijalizirane organizacije za edukaciju fitness instruktora gdje se do sada educirala i certificirala 31 generacija instruktora pilatesa, aerobika, stepa, kick aerobika, funkcionalnog i personalnog treninga i oni danas rade širom regiona i svijeta. Predavat će na temu "Primjena vježbi, tehnike i metodike body & mind programa u sportu, rekreaciji i rehabilitaciji".

Sve informacije o događaju i načinu prijave možete pročitati na web portalu Fitness & health studija Transform ili događaju na Facebooku, dok praćenjem Facebook stranice Transform Sarajevo možete biti u toku sa svim novostima i obavještenjima.