{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: O sportu i učešću sportista na Olimpijadi u Pekingu

F
21.12.2007. u 15:28
0
0
Sarajevo: O sportu i učešću sportista na Olimpijadi u Pekingu
0
Sarajevo: O sportu i učešću sportista na Olimpijadi u Pekingu
Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović razgovarao je u petak u Sarajevu s predsjednikom Olimpijskog komiteta BiH Marijanom Kvesićem, članom Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH Sinišom Kisićem te članom Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta BiH Ramizom Mehmedagićem.
Sastanku je prisustvovao i ministar kulture i sporta federacije BiH Gavrilo Grahovac te načelnik za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS-a Dejan Travar, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Razgovarano je o aktuelnim pitanjima u oblasti sporta, podršci Olimpijskom komitetu BiH te učešću sportista BiH na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine.

Zaključeno je da donošenje zakona o sportu u BiH predstavlja prioritet za daljnji razvoj sporta te je izraženo očekivanje da će ga Parlament BiH usvojiti početkom naredne godine.

Posobno je naglašena potreba donošenja zakona o sportu u BiH s aspekta uspostavljanja agencije za antidoping kontrolu te donošenja strategije razvoja sporta u BiH.

Sagovornici su iskazali podrška radu Olimpijskog komiteta BiH i spremnost da se, u okviru raspoloživih finansijskih sredstava te u skladu sa zakonskim propisnima, učestvuje u finansiranju programskih aktivnosti OK u 2008. godini, posebno učešća sportista BiH na Olimpijadi u Pekingu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: