Liga za prvaka BiH
33

Sarajevo na krilima sjajnog Velkoskog savladalo Radnik i nastavilo borbu za treće mjesto

Piše: N. K.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 7. kola Lige za prvaka BiH ekipu Radnika rezultatom 3:1.

Bordo tim je u vodstvo stigao već u sedmoj minuti utakmice nakon sjajne akcije. Šabanović je na kraju ubacio za Velkoskog, koji lagano pogađa za 1:0.

Nastavili su domaći s napadima, a sredinom prvog poluvremena danas sjajni Velkoski je udvostručio prednost prekrasnim golom glavom. Prethodno je Bekić fantastično ubacio s lijeve strane.

Do odlaska na odmor obje ekipe su propustile dvije dobre prilike. Prvo je Halilović šutirao pored gola iz dobre situacije, a potom je Peco prebacio Pavlovića, ali ga je zaustavila prečka.

Na otvaranju drugog poluvremena Pavlović je upisao sjajnu odbranu. Sa 10 metara žestoko je šutirao Beširević, ali golman Sarajeva je sjajno intervenisao.

Revanširao se i Lučić s druge strane, koji brani udarac Halilovića, a u 56. minuti Radnik je uspio smanjio rezultat.

Nakon brze kontre Beširević je pogodio u situaciji jedan na jedan sa golmanom domaćeg tima i donio tračak nade ekipi iz Bijeljine da mogu osvojiti bod.

Do kraja meča igra se primirila, a Sarajevo je propustilo još jednu veliku šansu kada je Kuzmanović iz okreta s 12 metara poslao loptu tik iznad prečke.

I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk, Rahmanović je postigao gol za konačnih 3:1 na asistenciju kapitena Velkoskog.

Sarajevo je današnjom pobjedom ostala u utrci za trećim mjestom Premijer lige BiH sa Širokim Brijegom, dok je Radnik na šestoj poziciji.

Tabela: