K-1 spektakl u KSC Ilidža
0

Sarajevo Fight Night 3: U nedjelju se Poturak bori protiv Moznyja

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U nedjelju će u KSC Ilidža biti održan turnir po K-1 pravilima. U borbi večeri će snage odmjeriti bh. borac Dževad Poturak "BH Machine" i Tomaš Mozny iz Slovačke.

"Sarajevo Fight Night 3" treći je turnir po redu koji će biti održan u Sarajevu. Glavna borba večeri će biti ona između Poturka i Moznyja, a njoj će prethoditi nekoliko predborbi u kojim će nastupiti mladi bh. borci. Konferencija za medije je povodom ovog događaja održana u hotelu Hollywood na Ilidži.

Okupljenim novinarima se obratio Poturak, koji je otkrio nekoliko detalja o nadolazećem događaju.

"Na prethodna dva turnira sam doveo renomirane borce koji su pružili kvalitetne borbe, a tako će biti i ovog puta. U glavnoj borbi ću nastupiti protiv Tomaša Monzyja. Radi se o borcu koji je bio evropski i svjetski prvak. To je težak i opasan protivnik. Namjerno sam ga odabrao jer želim vidjeti na čemu sam nakon obavljenih priprema koje su trajale 45 dana. Nakon borbe ću uvidjeti eventualne greške i popraviti ih do K-1 turnira u Tokiju", izjavio je Poturak.

Poturak će učestvovati na turniru u Tokiju gdje će nastupiti 16 najboljih svjetskih K-1 boraca. On čvrsto vjeruje da može ući među osam najboljih boraca svijeta.

"Mnogi me pitaju da li sam već dostigao svoj vrhunac u karijeri. Mogu reći da sam dohvatio nebo, borio sam se, gubio i pobjeđivao najbolje borce u ovom sportu. U 68 mečeva sam pobijedio 48 puta, izgubio 18 borbi i remizirao dva puta. Mogu reći da je barem deset poraza dijelom posljedica toga što dolazim iz BiH, jer nismo favoriti. Sada želim pomoći našim mladim borcima da nastave graditi na čvrstim temeljima koje sam postavio. To je činjenica, jer svi znaju ko je BH Machine", dodao je Poturak.

Prije Poturkove borbe će publika u dvorani na Ilidži moći uživati u borbama najboljih mladih bh. boraca, a to su Dario Kadić, Elmin Mehić, Mesud Selimović, Bojan Bekonja i Adnan Omeragić.

Mladi borci su iskoristili priliku da se zahvale Potruku na ukazanoj prilici i rekli da im je čast raditi predborbe borcu zavidnog renomea. Obećali su da će dati svoj maksimum, opravdati poziv i doprinijeti nedjeljnom spektaklu.

Borci su na čelu s Poturkom pozvali sve one koji su u mogućnosti da pomognu u popularizaciji borilačkog sporta te da im daju poršku na nedjeljnom turniru koji će se održati u dvorani na Ilidži sa početkom u 20 sati.