sport
0

Sarajevo drugi put domaćin Evropskog kupa

FENA
Judo savez Bosne i Hercegovine 23. i 24. juna u Olimpijskoj dvorani Zetra po drugi put organizira turnir Evropskog kupa - "Sarajevo Open 2007."

Judo turniri evrposkog kupa ove godine bit će održani u seriji u četiri evropska grada. Organizator prvog turnira bilo je slovensko Celje, a poslije Sarajeva, takmičenja će biti još održana u turskom Istanbulu i švedskom Borasu.

Na turniru će učestvovati takmičari iz 15 zemalja.

Prema riječima direktora turnira Branislava Crnogorca, cilj je da kroz uspješnu organizaciju evropskih kupova u naredne dvije godine, Sarajevo dobije i najveći turnir - Svjetskog kupa.

Takmičenje će imati visoki rang nastupom reprezentacije Japana, svjetske velesile u ovom sportu. Od pojedinaca najzvučnija imena su Estonac Aleksej Bodulin, osvajač brojnih evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja, te Nijemac Mik Hen, ovogodišnji evropski prvak do 23 godine.

BiH će predvoditi naš najbolji takmičar Amel Mekić, a pored njega najviše se očekuje od Ibre Miladina, braće Aldina i Eldina Lukača, Mitra Mrdića i Dražena Subotića.

U subotu (23. juna), prvog dana takmičenja, na programu su borbe u sedam težinskih kategorija, muškarci do 60, 63 i 73 kg, a žene do 48, 52, 57 i 60 kg. Oba dana takmičenja će početi u 10.00 sati, dok će finalne borbe biti održane od 17.30 do 18.00 sati.