sport
1

Sarajevo domaćin sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Grad Sarajevo će u okviru svojih mogućnosti podržati tradicionalne sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, koje će biti održane 9. juna na stadionu Koševo, istaknuto je tokom današnjeg susreta zamjenika gradonačelnika Sarajeva Miroslava Živanovića i Elvire Bešlija, generalnog sekretara Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH.

"Uveliko teku pripreme za održavanje međunarodnog otvorenog prvenstva, devetog po redu, koje se posljednje tri godine održava u Sarajevu. Očekujemo i ove godine više od 100 takmičara koji će se nadmetati u trkama u kolicima, bacanju kugle i diska, te u šahu", istakla je Bešlija.

Dodala je da je u pitanju najveće okupljanje osoba s najtežim invaliditetom, koje je značajno ne samo po takmičarskom i rekreativnom segmentu, nego i po druženju i resocijalizaciji ove populacije kroz sport.

Zamjenik gradonačelnika Živanović izrazio je uvjerenje da su svi ljudi dostojni lijepog i kvalitetnog života, te naveo da očekuje da će i drugi nivoi vlasti podržati ovu značajnu sportsku manifestaciju, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.