Sarajevo domaćin sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize

F
FENA
14.3.2012. u 18:28
1
0
Sarajevo domaćin sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize
1
Sarajevo domaćin sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Sarajevo
Grad Sarajevo će u okviru svojih mogućnosti podržati tradicionalne sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, koje će biti održane 9. juna na stadionu Koševo, istaknuto je tokom današnjeg susreta zamjenika gradonačelnika Sarajeva Miroslava Živanovića i Elvire Bešlija, generalnog sekretara Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH.
"Uveliko teku pripreme za održavanje međunarodnog otvorenog prvenstva, devetog po redu, koje se posljednje tri godine održava u Sarajevu. Očekujemo i ove godine više od 100 takmičara koji će se nadmetati u trkama u kolicima, bacanju kugle i diska, te u šahu", istakla je Bešlija.

Dodala je da je u pitanju najveće okupljanje osoba s najtežim invaliditetom, koje je značajno ne samo po takmičarskom i rekreativnom segmentu, nego i po druženju i resocijalizaciji ove populacije kroz sport.

Zamjenik gradonačelnika Živanović izrazio je uvjerenje da su svi ljudi dostojni lijepog i kvalitetnog života, te naveo da očekuje da će i drugi nivoi vlasti podržati ovu značajnu sportsku manifestaciju, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: