sport
5

Sarajevo će dobiti domaćinstvo balkanskog stonoteniskog prvenstva

FENA
Sarajevska stonoteniska akademija STAD kandidirala se za organizaciju Balkanskog prvenstva u stonom tenisu 2013. godine. U toj godini bit će održano prvenstvo u seniorskoj, ali i juniorskoj i kadetskoj kategoriji. Jedini protukandidat sarajevskoj akademiji je Kikinda iz Vojvodine.

Kandidaturu STAD-a je podržala Općina Stari Grad Sarajevo, koja je za domaćinstvo prvenstva osigurala moderan sportski objekt. Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas je ugostio predstavnike STAD-a i Balkanskog stonoteniskog saveza, koji su obišli infrastrukturu obje akademije.

Generalni sekretar Balkanskog stonoteniskog saveza Milorad Trpkovski rekao je da će Savez pokušati udovoljiti oba kandidata, odnosno da će obje akademije dobiti organizaciju jednog od takmičenja.

"Još nije sigurno koja akademija će organizirati seniorsko a koja prvenstvo mlađih kategorija, ali pokušat ćemo svima udovoljiti. Ono što sa sigurnošću mogu reći jest da će domaćin seniorskog prvenstva dobiti čast da organizira svečanu sjednicu povodom 50. godišnjice postojanja Balkanskog saveza", izjavio je Trpkovski.

Hadžibajrić je naglasio da je domaćinstvo sportske manifestacije na nivou Balkana veliki dobitak za Sarajevo i BiH.

"Domaćinstvo ovakve manifestacije je velika stvar za Sarajevo i cijelu BiH. Podržavamo rad akademije STAD i čast nam je što sudjelujemo u organizaciji jednog velikog sportskog događaja", naglasio je Hadžibajrić.