|

Sanjin Pehlivanović na najbolji način reprezentuje našu državu

Sanjin Pehlivanović na najbolji način reprezentuje našu državu
298
Klix.ba
20.11.2015. u 16:13
2
komentara
298

dijeljenja
Sanjin Pehlivanović na najbolji način reprezentuje našu državu
Jednog od najboljih mladih igrača bilijara u svijetu Sanjina Pehlivanovića primio je danas premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.
Četrnaestogodišnji Pehlivanović, član Sportskog bilijarskog kluba "Predator" iz Sarajeva, dvostruki je juniorski prvak Evrope u bilijaru, a na nedavno održanom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Šangaju osvojio je peto mjesto.

Na svom putu do ovog uspjeha na ovom najprestižnijem juniorskom takmičenju savladao je Gyairona Martisa rezultatom 7:3, Lukasa Fracassoa-Vernera sa istim rezultatom, te Jefreya Roda sa 7:2. U meču za medalju izgubio je od Daniela Maciola rezultatom 4:8.

Sanjin Pehlivanović je nastupao i u timu Evrope u ovoj kategoriji, a kojeg čine četiri najbolja takmičara, zbog čega su u klubu posebno ponosni na njega.

Premijer Konaković je čestitao Pehlivanoviću na uspjesima i zaželio mu da i dalje postiže najbolje rezultate.

"Kanton Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta i ubuduće će podržavati uspješne mlade sportiste, kao što si ti, a koji na najbolji način reprezentuju našu državu u Evropi i svijetu", naglasio je ovom prilikom premijer.

Prijemu su prisustvovali Sanjinov otac i trener Senad Pehlivanović, te predsjednik Kluba "Predator" Ramiz Turulja koji su u ime Bilijar saveza BiH i igrača zahvalili premijeru Konakoviću na finansijskoj podršci koju im Kanton Sarajevo pruža.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...