Vaterpolo
0

Šampioni dolaze u Sarajevo na turnir

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Vaterpolo klub Bosna i Olimpijski bazena Otoka, uz pokroviteljstvo gradonačelnika grada Sarajeva Alije Behmena sljedećeg vikenda organizuju prestižni vaterpolo turnir "Sarajevo Champion Challenge" na kojem će učestvovati najkvalitetnije evropske ekipe i višestruki prvaci Evrope.

Učešće na turniru potvrdili su: Primorac Kotor - aktuelni prvak Evrope, Mladost Zagreb - sedmerostruki evropski prvak, Jug Dubrovnik - trostruki evropski prvak, Jadran Split - dvostruki evropski prvak, Jadran Herceg - novi finalista Lige prvaka, te klub Cattaro iz Kotora.

Organizatori ističu da je ovo najveći i najkvalitetniji klupski vaterpolo turnir koji će se ove godine održati u Evropi, a direktan prenos finalne utakmice turnira prikazivat će se na BHT 1 u nedelju 27. septembra u 16:30. Televizije iz Crne Gore i Hrvatske također će prenositi ovaj sportski događaj.

Poziv da budu gosti na turniru upućen je i predstavnicima Evropske vaterpolo federacije LEN-e jer je želja organizatora iz vaterpolo kluba Bosna i Olimpijskog bazena Otoka da ovaj turnir bude tradicionalan i uđe u zvanični kalendar LEN-a

Organizatori se nadaju da će još jednom pokazati da su spremni i sposobni za organizaciju velikih sportskih događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, i da, s obzirom na tehničke karakteristike olimpijskog bazena, mogu organizovati i takmičenja u vaterpolu i na višem reprezentativnom nivou, pa i buduća evropska prvenstva za mlađe kategorije.