sport
61

Šampion u borbi protiv vršnjačkog nasilja: Damir Beljo posjetio svoju osnovnu školu

Klix.ba
Damir Beljo definitivno je sportista koji svojim postupcima iznova oduševljava Bosance i Hercegovce u ringu, ali i svojim ponašanjem izvan njega.

Uvijek podržava humanitarne akcije i spreman je pomoći ljudima kojima je to neophodno. Evropski prvak u boksu tako je danas posjetio Osnovnu školu Cim koju je i sam pohađao i ovom posjetom on je afirmirao nenasilje među djecom i skrenuo pažnju na aktivnosti usmjerenih na prevenciju vršnjačkog nasilja.

"Danas sam posjetio osnovnu školu u Cimu, školu koju sam i sam pohađao kao osnovac i rado sam prihvatio poziv ravnateljice i uvijek ću se odazvat na ovakve pozive!

Bilo je zanimljivo i ugodno, postavljali su mi razna pitanja, a ja sam njih upućivao na to da u životu nikog ne trebaju potcjenjivati kao ni omalovažavati, naročito svoje vršnjake jer je to nažalost prisutno u njihovim godinama, da stave Boga na prvo mjesto i da pobijede sebe i kad su ljuti i kad misle da im je načinjena nepravda ili ako slučajno žele da nekoga ponize, da ne rade to, da to nije ni 'frajerski' ni ljudski.

Trebaju da znaju da su oni svi isti iako su svi različiti i da pokušavaju u svakom probudit dobru stranu i opet se vraćam na ono pobijediti sebe, pobijediti ego i staviti srce ispred ega. Tad su šampioni i tad će uistinu sretni biti.

Nisam ni ja uvijek bio ovakav,imao sam i ja greške, možda veće nego većina ljudi, ali pokušavam da radim na sebi i ako sam već dobio medijsku pažnju za kojom nikad nisam trčao, onda želim da kažem ono što mislim i da skrenem pažnju ljudima na neke vrijednosti koje mene ispunjavaju, a to su na prvom mjestu Bog, praštanje, ljubav,poniznost i poštovanje", kaže Damir Beljo.