{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sam Soliman pobijedio Adnana Ćatića i oduzeo mu titulu IBF prvaka

1.6.2014. u 00:12
31
323
Sam Soliman pobijedio Adnana Ćatića i oduzeo mu titulu IBF prvaka
31
Sam Soliman bokser iz Australije pobijedio je večeras u Krefeldu, odlukom sudija, Adnana Ćatića alias Felixa Sturma i osvojio titulu prvaka po IBF verziji. Sudije su donijele jednoglasnu odluku da je nakon 12 rundi bio bolji od Ćatića.
Inače, borac bh. porijekla je u februaru prošle godine boksovao protiv Solimana kada je poražen. Ipak, borba je poništena jer je Australac koristio nedozvoljena sredstva i bio je suspendovan.

Ćatić, koji je izuzetno popularan u našoj zemlji, naglasio je u petak na vaganju kako se makismalno pripremio za ovaj okršaj.


Prva i druga runda protekle su u ispitivanju snaga, a razmijenjeno je i nekoliko udaraca. U trećoj rundi sudija je nekoliko puta upozorio Solimana na nedozvoljene udarce.

Peta runda pripala je borcu iz Australije koji je bio aktivniji. Naredne minute protekle su u izjednačenoj borbi u ringu.


U razmjeni udaraca u sedmoj rundi Sam je ponovo bio konkretniji. Ćatić je uzvratio u osmoj.


Žestoka borba vođena je u desetoj rundi koja je ponudila zanimljiv boks. Ćatić je u 11. rundi preciznim udarcem pogodio neugodnog Solimana koji je ipak ostao na nogama, a potom je uzvratio.


Iscrpljeni borci okončali su 12. rundu razmjenom udaraca. Sudije su na kraju donijele odluku da je Soliman bio bolji.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: