Ulaz slobodan
58

Saltminersi i Spartansi u subotu igraju finale Razvojne lige američkog fudbala BiH

Klix.ba
Na pomoćnom terenu stadiona Tušanj u Tuzli će u subotu 2. juna biti odigrano prvo finale Razvojne lige amerikog fudbala Bosne i Hercegovine.

Kako je bilo i najavljeno, klubovi američkog fudbala iz Tuzle, Bijeljine i Sarajeva odigrali su prvu sezonun Razvojne lige američkog fudbala 7x7 Bosne i Hercegovine. Prva dva turnira Ice Bowl u Sarajevu i White Bowl u Bijeljini odigrani su u januaru i februaru 2018. godine te će posljednji planirani turnir u Tuzli biti organizovan bez bijeljinskog tima, koji nije mogao nastupiti zbog nedostatka igračkog kadra.

To svakako ne umanjuje njihov značaj za ovu ligu te je njihovo učešće na prvom, kao i organizacija drugog turnira, temelj zajedničkih napora sva tri kluba u promociji ovog sporta.

Posljednju utakmicu za prvaka Razvojne lige BiH će odirati Salminersi iz Tuzle i Spartansi iz Sarajeva na pomoćnom terenu stadiona Tušanj u Tuzli u subotu 2. juna s početkom u 16:30 sati. Iako Spartansi imaju dvije pobjede nad rivalima iz Tuzle, sasvim je sigurno da će Saltminersi dati sve od sebe da iskoriste ukazanu priliku i pred domaćom publikom budu bolji protivnik u ovom dvoboju.

Ulaz na teren za publiku je slobodan.