sport
0

Said Fazlagić: Prioritet u radu bit će mi borba za sportiste i saveze

Anadolija
Čast i zadovoljstvo je biti generalnim sekretarom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH), istakao je za Anadolu Agency (AA) Said Fazlagić, koji je na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta OK BiH jednoglasno izabran za prvog operativca krovne sportske organizacije u ovoj balkanskoj zemlji.

"Imponuje što sam izabran jednoglasno, ali mi daje i dodatnu obavezu da radim još više i bolje na dobrobit Olimpijskog komiteta BiH, odnosno sporta naše zemlje u cijelosti. Posebno mi je drago što se odluke u OK BiH donose jednoglasno, jer to pokazuje jedinstvo ove državne institucije BiH, kao malo koje druge“, rekao je Fazlagić, naglasivši da je "OK BiH i do sada radio odlično na svakodnevnom nivou".

O prioritetima na radnom mjestu generalnog sekretara OK BiH, Fazlagić je za AA kazao: "Prioritetna stvar u mom radu bit će borba za strukovne saveze i sportiste, te pozicioniranje i stabilnost Olimpijskog komiteta BiH koji je nebudžetski korisnik. Radit ću naporno i na osiguranju sredstava za investiranje u vrhunski sport i sportiste BiH“.

U Fazlagićevom mandatu bit će održana i Zimska olimpijada mladi (EYOF) u Sarajevu 2017. godine, što je ocijenio najvažnijim sportskim projektom u BiH od Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

"EYOF će biti odlična prilika za promociju naše zemlje, ali i najava da smo kadri organizovati najveće sportske događaje u Evropi i svijetu“, pojasnio je Fazlagić.

On je u toku prethodnih pet godina obavljao poslove generalnog sekretara u kapacitetu vršioca dužnosti, a u svojoj profesionalnoj karijeri u Olimpijskom komitetu BiH obavljao je i dužnost direktora za sport, međunarodne odnose i projekte.

Fazlagić, inače, magistar ekonomike i profesor engleskog jezika, u svojoj profesionalnoj fudbalskoj karijeri nastupao je za FK Sarajevo, FK Željezničar, MLS DC United, kao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Trenutno je član EYOF komisije Evropskog olimpijskog komiteta, a bio je i vođa misije bh. olimpijca na nekoliko olimpijada, među kojima i nedavno održanoj u Sočiju.