{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Safet Alibašić i Kadira Nukić bh sportisti-invalidi godine

F
22.2.2007. u 21:31
0
0
Safet Alibašić i Kadira Nukić bh sportisti-invalidi godine
0
Safet Alibašić i Kadira Nukić bh sportisti-invalidi godine
Reprezentativac Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Safet Alibašić i državna prvakinja u streljaštvu Kadira Nukić, proglašeni su za najbolje sportiste-invalide BiH u 2006. godini.
Na tradicionalnoj svečanosti, održanoj večeras u Domu armije u organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida BiH, nagrade najboljim uručio je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, koji je bio i predsjednik Organizacionog odbora manifestacje.

Pored nagrada najboljim sportistima priznaja su uručena u još četiri kategorije. Stručni žiri, kojim je predsjedavao Senad Turković, za najuspješnijeg sportskog radnika proglasio je Vehbiju Tokića, dok je najuspješniji trener u sportu za invalide Nevzet Alić.

U ekipnoj konkurenciji kod žena najuspješnije su bile članice SSRI Tuzlanskog kantona u streljaštvu, dok je za najuspješniju mušku ekipu proglašena reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Holandiji, trostruki evropski i aktualni paraolimpijski prvak.

Posebna priznanje za doprinos razvoju sporta invalidnih osoba dobili su Mirza Hrustemović, Ismet Bajrović, Mustafa Guhdija, Sanja Jurić i Huso Čamo.

Potvrđena kazna Cataniji

22.02.2007. u 21:59

Rezultati teniskih turnira

22.02.2007. u 14:00
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: