|

SAD najavile kandidaturu za Olimpijadu 2024. godine

SAD najavile kandidaturu za Olimpijadu 2024. godine
0
A
Anadolija
17.12.2014. u 10:26
5
komentara
0

dijeljenja
SAD najavile kandidaturu za Olimpijadu 2024. godine
Olimpijski komitet SAD-a (USOC) saopćio je da će jedan od četiri grada iz ove zemlje biti kandidat za organizaciju Ljetnih Olimpijskih igara 2024. godine.
Komitet je donio odluku o kandidaturi jednog grada, a u konkurenciji su Boston, Washington DC, San Francisco i Los Angeles.

Predstavnici spomenutih gradova su članovima Komiteta prezentirali svoje programe, a konačna odluka o američkom gradu kandidatu bit će donesena narednog mjeseca.

Odluka o izboru domaćina Olimpijade 2024. godine bit će saopćena na Kongresu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) koji će se održati u septembru 2017. godine u peruanskoj prijestolnici Limi.

SAD je domaćin Ljetne olimpijade posljednji put bio 1996. godine kada su Igre održane u Atlanti.

Zvanična predaja kandidatura za organizaciju Olimpijade 2024. godine počet će 15. januara naredne godine, a do sada su kandidature najavili italijanski Rim, francuski Pariz i njemački Minhen ili Hamburg.

Prema posljednjim informacijama, i Južnoafrička Republika mogla bi biti kandidat za Olimpijadu. Ukoliko bi pobijedila u kampanji bila bi to prva Olimpijada koja bi se održala na tlu Afrike.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...