Mostar
0

S radom počeo akademski plivački klub "Zrinjski"

FENA
Prigodnom svečanošću i prezentacijom kluba sinoć je na plivalištu u vojarni "Stanislav Baja Kraljević", u mostarskom naselju Rodoč, ozvaničen početak rada Akademskog plivačkog kluba "Zrinjski".

"Sportska obitelj Zrinjski sad je upotpunjena. Zahvaljujući dekanu koji je ustupio bazen, već ovog vikenda APK Zrinjski imao je prve nastupe", kazao je tom prigodom predsjednik kluba Miljenko Lugonja.

U Mostaru već više od 50 godina djeluje Plivački klub Velež, a po riječima tajnika APK Zrinjski Žarka Vrljića, nakon što je Sveučilište u Mostaru preuzelo i obnovilo bazen u Rodoču otvorila se mogućnost za formiranje još jednog kluba.

Trenutno u APK Zrinjski trenira tridesetak plivača uzrasta od 7 do 17 godina, a već prošloga vikenda APK Zrinjski zabilježio je prvi službeni nastup na natjecanju u Zenici.

S djecom rade treneri Ninoslav Šilić, bivši plivač i asistent na studiju fizičke kulture, te Jelena Letica, prvakinja bivše Jugoslavije i izbornica plivačke reprezentacije bivše države.

Početkom nove godine planira se pokretanje škole plivanja, a konačan cilj je i uvođenje plivanja kao školskog predmeta u osnovne škole.

Više informacija o radu APK Zrinjski može se pronaći na ineternet adresi www.apkzrinjski.com.