1. i 2. juna
6

S.ketch Street Volleyball dvanaesti put u centru Sarajeva, prijavite se

Klix.ba
S.ketch Street Volleyball
S.ketch Street Volleyball
Početak ljeta u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o "Raiffeisen Bank S.ketch Street Volleyball 2024", 12. turniru u odbojci na otvorenom za djevojčice i djevojke, koji će se održati od 1. do 2. juna na trgu ispred Aria Mall-a.

Raiffeisen Bank S.ketch Street Volleyball 2024“ je kombinacija sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa, te niza popratnih takmičenja za publiku.

Organizatori događaja su Marketing agencija B40 i Odbojkaški klub "ORT".

S.ketch Street Volleyball
S.ketch Street Volleyball

"U želji da našim sugrađanima i turistima pružimo interesantan, urban, sportsko-muzički sadržaj početkom ljeta, i ove godine smo pripremili dosta interesantnih sadržaja u sklopu ovog projekta. Napominjemo da je ovaj turnir od 2015. godine doživio nekoliko značajnih izmjena. Do tada je turnir organizovan za odrasle na pijesku, a sada je to turnir za djecu na tvrdoj podlozi. 'S.ketch Beach Volleyball' je postao 'S.ketch Street Volleyball'. Na platou Aria Mall-a ćemo postaviti posebnu podlogu za uličnu odbojku. I ove godine očekujemo preko 400 učesnica iz Sarajeva i drugih gradova Bosne i Hercegovine", riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Osnovu S.ketch-a čini sportski događaj u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna: igra se četiri na četiri.

Pravo učešća imaju sve djevojčice/djevojke rođene 2007. godine i mlađe, a biće podijeljene u tri konkurencije: 07-08; 09-10; 11-mlađe. Prve tri ekipe u sve tri konkurencije nagrađuju Raiffeisen Bank Club Paket, Prolab, Bracom, Quickie, R&S, Gorenje i Juicy.

Svi učesnici se trebaju prijaviti do 24. maja 2024. godine, a upute za prijavu mogu preuzeti na web stranici www.sketch.ba/odbojka.

Više informacija je dostupno i na Facebook profilu SketchStreetVolleyball. Ovu manifestaciju su podržali: Raiffeisen Bank Club Paket, Prolab, Hyundai, Quickie, R&S, VF komerc, Gorenje, Juicy, Bracom, Aria Mall i Knap.