|

S.ketch Street Volleyball 2019 počinje 8. juna

S.ketch Street Volleyball 2019 počinje 8. juna
20
Klix.ba
28.5.2019. u 12:50
2
komentara
20

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Početak ljeta u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o S.ketch Street Volleyball 2019, 11. turniru u odbojci na otvorenom koji će se održati od 8. do 9. juna na trgu ispred BBI Centra.
Organizatori događaja su Marketing agencija "B40", dječija sportska škola "Proacademia" i Odbojkaški klub "ORT". "S.ketch Street Volleyball 2019" je kombinacija sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa te niza popratnih takmičenja za publiku.

"U želji da našim sugrađanima i turistima pružimo interesantan, urban, sportsko-muzički sadržaj početkom ljeta, i ove godine smo pripremili dosta interesantnih sadržaja u sklopu ovog projekta. Napominjemo da je ovaj turnir prije pet godina doživio nekoliko značajnih izmjena. Do tada je turnir organizovan za odrasle na pijesku, a sada je to turnir za djecu. "S.ketch Beach Volleyball" je postao "S.ketch Street Volleyball". Ove godine na platou BBI Centra ćemo postaviti posebnu podlogu za uličnu odbojku i očekujemo preko 400 učesnica iz cijele Bosne i Hercegovine", riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Osnovu S.ketcha čini sportski događaj u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna, igra se 4 na 4. Pravo učešća imaju sve djevojčice rođene 2001. godine i mlađe, a bit će podijeljene u tri konkurencije: 02-03, 04-05, 06-mlađe. Prve tri ekipe u sve tri konkurencije nagrađuju Bracom, Zvijezda, Coca-Cola, Alvogen i SAS.

Svi učesnici se trebaju prijaviti do 31.5.2019. godine, a upute za prijavu mogu preuzeti na web stranici www.odbojka.ba ili www.sketch.ba.

Više informacija je dostupno i na Facebooku. Ovu manifestaciju su podržali: Zvijezda, Coca-Cola, Alvogen, Bracom, i BBI Centar. Medijski pokrovitelji: RSG Radio, Antena Sarajevo, Klix.ba, Hayat TV, Oslobođenje i scsport.ba.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...