Nagrade sportistima
8

Ruski osvajači olimpijskih medalja dobili nove Audije od države

Totalsport
Natalija Antjuh
Natalija Antjuh
Svaki ruski sportista koji je osvojio medalju na netom završenim Olimpijskim igrama u Londonu dobio je luksuzni auto "na poklon" od države.

Čak 129 ruskih sportista osvojilo je medalju na Igrama bilo u pojedinačnom, bilo u timskom sportu. To znači da je svaki od njih kao nagradu za svoj trud i uspjeh dobio Audi. Naravno, postoji razlika u modelima auta, a ona ovisi o sjaju medalje koju je sportaš osvojio.

Jedan od nagrađenih sportašica je i atletičarka Natalija Antjuh koja se okitila zlatom u utrci na 400 metara s preponama. Njoj sve te ceromonije i priznanja i nisu posebno drage.

"Ti organizirani događaji su zaista naporni. Na nogama sam od ranog jutra i još se ne nazire kraj svemu tome. Nakon ovoga slijedi posjet Ministarstvu unutarnjih poslova. Sve je to divno i krasno, ali je istovremeno i naporno, fizički i psihički", priznala je Ruskinja.

Antjuh je uz Audi dobila i Orden časti od predsjednika Rusije Vladimira Putina. To je najviši ruski Orden koji jedan "običan" građanin može primiti.