sport
0

Ruski hokejaš se u 52. godini vraća na led

Totalsport
Slava Fetisov, proslavljeni 51-godišnji bivši ruski hokejaš iz naraštaja osamdesetih godina prošlog stoljeća, koji je žario i palio svjetskim hokejem, vraća se na led u igračkoj ulozi.

Svaki malo bolji poznavatelj hokeja pamti slavnu generaciju bivšeg SSSR-a u kojoj su, uz braniča Fetisova, među ostalima, igrali napadači Krutov, Larionov i Makarov. Teško je i pobrojati sve trofeje koje je Fetisov osvojio u svojoj bogatoj karijeri, dovoljno je spomenuti zlatne olimpijske medalje iz Sarajeva i Calgaryja, te srebrnu iz Lake Placida u osamdesetima.

Fetisov je jedan od samo četvorice hokejaša u historiji koji su osvojili Stanley Cup, Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, Svjetsko juniorsko prvenstvo i Svjetski kup. Preostala trojica su njegov bivši saigrač Igor Larionov, kapiten Anaheima Scott Niedermayer i Kanađanin hrvatskih korijena Joe Sakic, koji se penzionisao uoči ove sezone.

Fetisov je od 2002. do 2008. godine bio ruski ministar sporta, a danas obnaša dužnost zastupnika u ruskom parlamentu. Usto je i predsjednik hokejaškog ogranka sportskog društva CSKA, a u petak će se, pa makar jednokratno, opet vratiti hokeju u svojstvu aktivnog igrača!

Trener CSKA Sergej Nemčinov najavio je da će Fetisov zaigrati u prvenstenoj utakmici protiv SKA iz Sankt Pererburga. Nemčinov je objasnio da mu je potreban još jedan branič u sastavu zbog ozljede jednog od igrača iz odbrambenih redova moskovskog kluba.

Ostalo je tek nejasno hoće li Fetisov igrati za CSKA do kraja ove sezone.