Rat razbio i brak
0

Ruska šampionka ostavila supruga jer se nije vratio u domovinu: Kako da to opravdam tati?

N. K.
Sofija Pozdnjakova (Foto: EPA-EFE)
Sofija Pozdnjakova (Foto: EPA-EFE)
Rat između Rusije i Ukrajine odrazio se i na poznati sportski par. Naime, mačevaoci Kostja Lohanov i Sofija Pozdnjakova razveli su se na inicijativu supruge kojoj se nije svidjelo ponašanje supruga.

Lohanov je za vrijeme rata prvo bio na operaciji u Njemačkoj, a zatim se preselio u Ameriku, što je bila kap koja je prelila čašu kod sportistkinje koja ima dvije medalje s Olimpijskih igara.

Postojala je opcija da i ona ode s njim, ali se odlučila za drugačiji način života tako što je ostala u Rusiji i odustala od braka koji nije mogao funkcionisati.

"Kostja je otišao na operaciju u Njemačku u februaru 2022. godine, a onda je međunarodna situacija eskalirala. Odlučili smo da tokom oporavka on tamo živi jer nije jasno šta se dešava s letovima. Za tri mjeseca koliko se nismo vidjeli, odnos je počeo da se pogoršava, a ja sam revidirala neke tačke. Rijetko propuštam važne korake u životu. Probudila sam se jedno jutro i pozvala Kostju. Rekla sam mu da neću doći. Objasnila sam mu da nema razloga da nastavimo dalje", rekla je Sofija.

U nastavku izlaganja je otkrila da je i on dijelio isto mišljenje, mada je bilo ubjeđivanja.

"Ostala sam čvrsta. Da je želio nastaviti naš život, vratio bi se. Međutim, nije. Voljeli smo se, bilo je ljubavi, ali i ona se izgubila kada je otišao. Desilo se jer je moralo da se desi. Ništa se u životu ne dešava slučajno. Drago mi je da je Kostja uspio u Americi, da tamo radi, da ima učenike. Šta bih dobila da sam otišla u Ameriku? Shvatila sam da neću moći da se čujem s roditeljima. Kako da sve ovo objasnim tati... On bi me jednostavno izbrisao iz svog života", dodala je Sofija.

Inače, ona je kćerka legendarnog Stanislava Pozdnjakova, mačevaoca sa četiri olimpijska zlata.