Sada ima savjet za fanove
49

Rušio je rekorde na motociklu vozeći 351 km/h, a sada je pijan napravio žestok udes

D. P.
Bagnaia je slavio trijumf u Nizozemskoj (Foto: Twitter)
Bagnaia je slavio trijumf u Nizozemskoj (Foto: Twitter)
Francesco Pecco Bagnaia, popularni italijanski motociklista i član "kraljevske klase" Moto GP-a, skrivio je težak udes na Ibizi tokom odmora.

Bagnaia je u utorak ujutro imao ozbiljnu saobraćajnu nesreću. Izgubio je kontrolu nad vozilom i izletio je sa ceste pritom udarivši u ogradu.

Policija, koja je izašla na mjesto događaja, utvrdila je da je imao ozbiljan procent alkohola u krvi. Izmjereno mu je 0.9 promila, što je trostruko više od dozvoljenog prema španskim zakonima.

Iz njegovog Ducatija nema komentara, dok je sam Bagnaia prokomentarisao incident i pozvao sve fanove da ne piju dok voze. Udes je prouzrokovao ozbiljnu materijalnu štetu.

"Prošle noći sam s prijateljima na Ibizi imao žurku zbog pauze u šampionatu. Slavili smo moju pobjedu u Nizozemskoj, a nakon žurke izgubio sam kontrolu nad vozilom i izazvao sam udes u kojem nisu učestvovale druge osobe. Žao mi je što se ovo dogodilo jer nisam neko ko pije. Postupio sam neodgovorno i naučio lekciju. Ukoliko piješ, nemoj sjedati za volan", rekao je popularni Pecco.

Bagnaia je najavljivao pohod na titulu u Moto GP-u ove sezone i vozi prilično dobro. Inače, u pitanju je čovjek koji je 2020. godine oborio rekord na utrci u Aragonu ostvarivši rekordnu brzinu od 351,8 km/h.