Povratak u matični klub
23

Značajno pojačanje: Elmir Građan ponovo u dresu MRK Goražde

E. A.
Elmir Građan
Elmir Građan
Nekadašnji rukometni reprezentativac Elmir Građan vratio se u matični klub MRK Goražde u kojem je i počela njegova rukometna karijera.

Ovih dana je potpisao i ugovor sa klubom koji ima velike planove u nastavku sezone.

"Potpisao sam za svoj matični klub gdje je sve i počelo, mislim da je najbolje da tu i završi. Svaki povratak kući pa i ovaj na rukometnom planu je uvijek lijep. Moje ambicije su dati sve od sebe u pokušaju ostvarenja zacrtanih planova kluba. Nadam se da ću uspjeti doprinijeti u tome kako na terenu, kroz iskustvo koje sam stekao kroz sve ove godine igrajući u evropskim i regionalnim ligama tako i van njega. Stanje u klubu mi se čini jako korektno i ima velikog prostora za napredak. Prvenstveno mislim na podizanje forme, tako i u tehničkom dijelu koji mi igrači moramo podržati dobrim igrama i rezultatima", kaže Elmir.

Posljednji klub za koji je nastupao bio je Olympiacos iz Atine. Prije toga pet godina igrao je za Eurofarm Pelister iz Bitole sa kojim se takmičio na svim evropskim takmičenjima od Lige šampiona do europskih i regionalnih liga, kao jedan od ključnih i najboljih igrača kluba u Bitoli. U međuvremenu Elmir je zasnovao porodicu, planovi su se promijenili pa je odlučio napraviti pauzu.

"Ovo je povratak u Goražde. Trenutno sam fokusiran na porodicu i vraćanje forme kroz treninge. Što se tiče poslovnih i biznis planova ideja je mnogo i vrijeme će učiniti svoje", kaže Elmir.

Građan je rukometnu karijeru započeo u MRK Goražde, a igrao je i za Borac iz Banje Luke i sarajevsku Bosnu, a jedan period proveo je igrajući i za rukometne klubove u Turskoj.