Rukomet
47

Zmajevi spremni za Dansku: Utakmica će se odlučivati u finišu

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je posljednji trening u KSC Mejdan pred večerašnji duel 2. kola kvalifikacija za EP sa reprezentacijom Danske. Raspoloženje u našem timu, kao i svih predhodnih dana, je odlično, a selektor Dragan Marković umjesto povrijeđenog Karačića odlučio je uvrstiti u sastav juniorskog reprezentativca Bubala.

“Sigurno da imamo šanse da favorizovanim Dancima pomrsimo račune. Znamo da imamo nedostataka, nedostaje nam i Karačić, ali sve to možemo kompenzirati borbenošću i podrškom sa tribina. Očekuje nas teška utakmica, koja će se po meni rješavati u finišu”, kaže Dragan Marković, selektor reprezentacije BiH.

Muhamed Toromanović smatra kako za pobjedu nad Dancima naša reprezentacija mora odigrati fantastičnu utakmicu, možda i najbolju svih vremena. Istih razmišljanja su Vladimir Vranješ, Josip Perić, Nikola Prce...

Tradicija ne ide na ruku reprezentaciji BiH kada je riječ o utakmicama u Mejdanu. Prethodne tri smo izgubili i to od Poljske, Bjelorusije i Češke. Ipak, sa Dancima imamo skor od 1:1, a mnogi prizivaju 2001. godinu kada smo u Zetri pobjedili Vikinge sa gol razlike.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Danske igra se večeras od 20.15, a očekuje se da u tuzlanskoj dvorani Mejdan bude najmanje 5.000 navijača.