{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ženska juniorska rukometna reprezentacija priprema se u Mostaru za nastup na Evropskom prvenstvu

Piše: R. D./Klix.ba
11.1.2019. u 15:16
86
4
Ženska juniorska rukometna reprezentacija priprema se u Mostaru za nastup na Evropskom prvenstvu
86
Naš ženski rukomet u sjeni je muškog, daleko iza zemalja u regiji. Ipak, juniorska ženska reprezentacija radi na stasanju jedne nove generacije koja bi na kraju ovog ciklusa trebala izrasti u seniorsku koju već desetak godina nemamo.
Ženska rukometna junioska reprezentacija BiH priprema se za Evropsko prvenstvo, a mini ciklus priprema odrađuje se u Mostaru, gdje kako kažu imaju sjajne uslove. Zlata Zubac, koordinatorica ženskih selekcija, kaže kako su ove pripreme znak kontinuiteta te da je zadatak svih da obezbjede uslove djevojkama za rad i nastupe.

Zoran Trlin, član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, kazao je da se prije godinu dana odlučilo da se neće ići u formiranje seniorske reprezentacije, nego da se s ovom rerezentacijom kroz njihovo stasanje dobiti pravu seniorsku selekciju.

"Do odlaska u Bugarsku na Evropsko prvenstvo B divizije planirana su još dva okupljanja. Jedno u Crnoj Gori koje organiziramo u saradnji s njihovim savezom i još jedno najvjerovatnije u Hrvatskoj", najavio je Trlin.

Selektorica juniorki Sanja Bajgorić kaže kako su se njenom pozivu odazvale apsolutne djevojke i da one dolaze iz svih krajeva BiH.

"Trenutno je na okupljanju 28 djevojaka, ali ćemo napraviti jedan uži izbor koji će nastaviti pripreme za EP. Ima nas iz svih krajeva, a ovu reprezentaciju krasi jedno veliko zajedništvo, drugarstvo i timsi rad", izjavila je selektorica Bajgorić.

Jovana Ilić, koja je trenutno proglašena najperspektivnijom mladom rukometašicom u BiH, kaže da je atmosfera među djevojkama sjajna i da se radi jako dobro.

"Siguran sam da ćemo Bosnu i Hercegovinu u Bugarskoj predstaviti u najboljem mogućem svjetlu", kazala je Ilić.

Evropsko prvenstvo Divizije B igra se u bugarskoj Varni od 13. do 21. jula.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: