{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog nedostatka novca rukometašice Krivaje ne mogu na takmičenje u Portugal

9.10.2013. u 17:48
454
15
Zbog nedostatka novca rukometašice Krivaje ne mogu na takmičenje u Portugal
454
Ženski rukometni klub Krivaja iz Zavidovića kvalifikovao se u Women's Challenge Cup u kojem bi trebao igrati protiv portugalskog Colegio de Gaia, no zbog finasijskih problema igranje ove utakmice je neizvjesno.


Portugalci su pristali snositi veći dio trškova uz uslov da se i uzvratna utakmica igra u Portugalu, tako da su troškovi sudija, delegata, smještaja i hrane osigurani. Budući da ŽRK Krivaja nema budžet, te da svi članovi kolektiva rade na volonterskoj osnovi, potrebno im je da osiguraju sredstva za put. Utakmice bi se trebale igrati 08. i 09. novembra u Portu.

Kako saznajemo, klub se obraćao premijeru i ministru za sport i kulturu ZDK-a, te ministru za sport i kulturu FBiH Salmiru Kaplanu, ali im na njihove upite niko nikada nije odgovorio. Dio sredstava je obećao osigurati općinski načelnik Suad Omerašević, dok veći dio sredstava još uvijek nedostaje.

Ukoliko se desi da ŽRK Krivaja ne stigne do Portugala, klub, a i Rukometni savez će biti novčano kažnjeni. To bi značilo gašenje ŽRK Krivaja, koji je u kratkom periodu napravio zavidan uspjeh.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: