Rukomet
0

Završnica rukometnog kupa BiH uz direktan TV prijenos

FENA
Završnice rukometnog kupa Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj konkurenciji na rasporedu su krajem sedmice u Banjoj Luci i Mostaru.

Rukometaši će zavšnicu igrati u banjalučkom Boriku 12. i 13. maja. U polufinalu će igrati branilac naslova - dobojska Sloga i domaći Borac, dok su drugi par sarajevska Bosna i Izviđač. Finalni meč na progamu je 13. maja u 17.00 sati.

Rukometašice će finalni turnir igrati u Mostaru. U prvom polufinalu sastat će se Katarina i Jedinstvo, nakon čega će igrati Zrinjski i Borac. Finale će se igrati 12. maja u 15.30 sati.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine potpisao je ugovor s BHT 1 za direktne prijenose tri utakmice završnog turnira Kupa BiH. Državna televizija u subotu će u 15.30 prenositi žensko finale, a nakon toga polufinalnu utakmicu muškog Kupa između Bosne i Izviđača. Dan kasnije u 17.00 sati uz direktan tv prijenos bit će odigran finalni susret muškog Kupa BiH.

"Direktnim televizijskim prijenosima rukometnih utakmica nastojimo podići popularnost ovoga sporta. Vjerujem da će se saradnja s televizijom nastaviti i u narednoj sezoni, kada planiramo direktne prijenose premijerligaških susreta", rekao je generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić.

On je dodao da još nisu određene sudije za finalne turnire Kupa BiH.

"Tokom sedmice uradit ćemo i taj dio posla. Vodit ćemo računa da završnicu Kupa BiH sude najkvalitetniji sudijski parovi", kazao je Karačić.