Rukomet
1

Završen 3. Međunarodni rukometni turnir prijateljstva u Zenici

Klix.ba
U Zenici je ovog vikenda održan 3. Međunarodni rukometni turnir prijateljstva u organizaciji Škole rukometa Čelik junior.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na ovogodišnjem turniru prijateljstva učestvovalo je sedam ekipa iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, te Bosne i Hercegovine. Ekipe učesnice bile su raspoređene u dvije kategorije godišta 1996/97, te godišta 1998/99.

U finalu ovog takmičenja kategorije 1996/97. godišta našle su se ekipe Krim-Olimpija iz Slovenije i ekipa RK Nexe iz Hrvatske. Rukometaši Nexea slavili su nakon prvog poluvremena rezultatom 10:9, ali Slovenci uspijevaju da izjednače kod rezultata 21:21, da bi na kraju slavili rezultatom 25:23, te tako osvojili prvo mjesto ovog turnira.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Finalnu utakmica najmlađih rukometaša, godišta 1997/98, odigrale su ekipe Krim-Olimpije i RK Brod. Obje ekipe su pokazale želju i htjenje za titulom najboljeg, ali je ekipa Krim-Olimpije nadjačala rukometaše Broda u završnici, te na kraju slavila sa pet poena razlike (18:13).

Domaćin ovog takmičenja Čelik Junior osvojio je treće mjesto u kategoriji 1996/97. godišta, a treće mjesto u kategoriji 1998/99. godišta, pripalo je ekipi RK Krivaja.

Na turniru prijateljstva učestvovali su RK Čelik Junior, RK Radnički, RK Krivaja, RK Krim-Olimpija, RK Kakanj, RK Žepče, te RK Nexe. Najboljim ekipama dodijeljena su priznanja i pehari, a 3. Međunarodni rukometni turnir prijateljstva zatvoren je uz spektakularan vatromet.