Klix.ba u Mannheimu
0

Zastave brojnih gradova BiH na tribinama, Hrvati će imati veliku podršku u derbiju

D. P.
Navijači Hrvatske prave vatrenu atmosferu (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Apsolutni derbi evropskog rukometa od 20:30 u Mannheimu igrat će reprezentacije Hrvatske i Španije, a reporter portala Klix.ba zabilježio je kadrove s tribina SAP Arene uoči početka utakmice.
Kao što je to slučaj s Bosnom i Hercegovinom, i reprezentacija Hrvatske svoje duele igra u Mannheimu i ima veliku podršku svojih navijača, kako iz Hrvatske, tako i iz svih ostalih krajeva Evrope.

Uoči današnjeg derbija protiv Španije, atmosfera na ulicama Mannheima bila je uzavrela, a svi su se na kraju preselili u SAP Arenu da bi pratili utakmicu protiv pirinejske selekcije. Očekivano, Hrvati će imati znatno veću podršku.

Među velikim brojem španskih navijača nalaze se i oni koji su stigli iz Bosne i Hercegovine pa tako na tribinama imamo zastave s istaknutim bh. gradovima poput Viteza, Čitluka, Kiseljaka, Livna, Tomislavgrada...

Pojedini hrvatski navijači danas su se priključili i druženju reprezentativaca Bosne i Hercegovine s navijačima naše zemlje te tražili autograme od bh. igrača. Bile su to lijepe slike iz Mannheima, a nije isključeno i da večeras u dvorani bude fanova s bh. zastavama.

Susret počinje u 20:30 i možete ga pratiti u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.