Rukomet
0

Zagreb: Navijači ozlijedili sutkinju Vrhovnog suda SCG-a

NINA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Uzvratni susret četvrtfinala rukometnog Kupa kupova, odigran sinoć u Zagrebu između istoimene ekipe domaćina i beogradskog Partizana, obilježen je neredima.

Zbog kašnjenja gostujućih igrača, koji su spriječeni u dolasku u dvoranu i nereda unutar dvorane, početak susreta kasnio je cijelih 75 minuta, a uzavrelu atmosferu u dvorani morali su smirivati policajci

Neredi su počeli u zagrebačkom naselju Dubrava kada je u 14 sati kamenovan autobus kojim su navijači Partizana Grobari došli do Zagreba, a bačen je i jedan Molotovljev koktel.

Drugi incident dogodio se oko 16h ispred hotela Panorama u blizini Doma sportova, pri čemu su hrvatski navijači napali autobus koji je prevozio srpske novinare, te igrače i vodstvo RK Partizan.

Neredi su se nastavili neposredno prije najavljenog početka utakmice, kad se nekoliko stotina navijača Zagreba Bad Blue Boys-a okupilo ispred dvorane na Trgu sportova.

Iz Policijske uprave Zagrebačka kasno sinoć je priopćeno da je oko 20:30 na križanju ulica SR Njemačke i Ukrajinske u Zagrebu iz skupine od 15-tak nepoznatih osoba bačena drvena palica u kombi vozilo beogradskih registarskih oznaka, u kojem se u tom trenutku nalazili pomoćnica ministra pravosuđa Srbije i Crne Gore te šestoro sudaca Vrhovnog suda SCG-a, koji su se nalazili u službenoj posjeti Zagrebu.

Tom je prilikom na kombiju razbijeno vjetrobransko staklo, te je ozlijeđena jedna osoba - sutkinja Vrhovnog suda SCG-a. Napadači su se razbježali do dolaska policije.

B92 javio je da je u neredima u Ledenoj dvorani lakše ozlijeđeno dvoje srpskih novinara.

Inače, ekipa Zagreba je uspjela nadoknaditi prednost Partizana od 23:20 iz prvog susreta i u uzbudljivoj i napetoj utakmici pobijediti rezultatom 22:18.

Hrvatska će se ekipa tako pridružiti španskom Ademaru, makedonskom Vardaru i bosanskohercegovačkom Izviđaču u ždrijebu polufinala Kupa pobjednika kupova u utorak u Beču.